Ny udstilling på Augustiana kaster et kunstnerisk blik på den periode, hvor Det Hvide Palæ var en del af det psykiatriske hospital på Augustenborg. Kunstnergruppen Efterkommere tager afsæt i billeder, kilder og fortællinger fra lokale, tidligere indlagte og ansatte – og så har de også inviteret en række sønderjyske kunstnere til at bidrage til udstillingen.
Augustiana åbner sæsonen med udstillingen SJÆLESY af kunstnergruppen Efterkommere. De indtager Augustianas udstillingssale med strikkede, flettede, syede, vævede og spundne værker.
Kunstnere, der bliver inviteret til at lave udstilling på Augustiana Kunsthal, skal forholde sig til palæets rige og sammensatte historie i deres værker.
Det gælder også Efterkommere, der har baseret deres værker på undersøgelser af billeder, skriftlige kilder og mundtlige fortællinger fra lokale, tidligere indlagte og ansatte på det psykiatriske hospital i Augustenborg. Udstillingens titel, SJÆLESY, peger på begrebet sjælesyg, men i titlen er det uden -g, for ”at sy” refererer til Efterkommeres kunstneriske fællessprog.
Efterkommere består af billedkunstnerne Gerda Thune Andersen, Nina Maria Kleivan, Pernelle Maegaard, Tine Kjølsen, Vibe Bredahl og Annette Skov. Gruppen har samarbejdet i en årrække – bl.a. om at synliggøre historiske kvindeskikkelser, som de ser sig som kunstneriske efterkommere af. De har f.eks. hyldet forfatteren Amalie Skram med et kollektivt udført skulpturelt værk, og netop det værk kan publikum også glæde sig til at se på Augustiana.
Kilde:
Augustiana Kunsthal
Augustiana Kunsthal