Kasper Eistrup: Absence

7 jun - 6 jul 2019

Udstillingen åbner d. 7. juni og er Kasper Eistrups største galleriudstilling til dato.

Mette Juul: Koldkrigshelikopterlandingsplads, 2018. Foto på lyskasse. Foto: Koldinggade 12

Udstillingen åbner d. 7. juni og er Kasper Eistrups største galleriudstilling til dato.


info

Kasper Eistrup: Absence7 jun - 6 jul 2019

Kasper Eistrup, Obstacle 1, 2019.
Kasper Eistrup, Obstacle 1, 2019.

Udstillingen åbner d. 7. juni og er Kasper Eistrups største galleriudstilling til dato. I kølvandet af hans retrospektive museumsudstilling Fragmentarium på Frederiksborg Slot sidste år, repræsenterer ABSENCE et skarpt og fokuseret næste kapitel i Eistrups billedkunstkarriere.

For Kasper Eistrup udspringer tanken bag ABSENCE af to beslægtede betragtninger – en indre og en ydre. Dels er udstillingen en erkendelse af den pris han betaler for at udføre et arbejde der ofte kræver isolation og fravær fra det private liv. I forlængelse følger han, i værkerne, forgreningen af den mangel på tilstedevær ud i vores samtid.

ABSENCE tegner et billede af en verden hvor vi eksisterer i et fællesskab der gennemleves i ensomhed, hvor virkeligheden er uvirkelig og nuet aldrig er nu, men bruges til at planlægge et kommende øjeblik der aldrig opleves eller fastholdes. En verden hvor vi har mistet fodfæstet i en informationsstrøm vi kun registrerer, men ikke absorberer, fordyber os i eller udfordrer.

Kasper Eistrups måde at forlige sig med fraværet, er med ABSENCE at underlægge sine værker en stram komposition i form af sine ”pods” – kapsler der indrammer hans sammensatte motiver af objekter, mennesker og grafisk støj, bevægelse og struktur. Kapslerne, som Eistrup har flirtet med tidligere, udgøres af en ramme med en tilhørende navlestreng der fodrer eller forbinder billedet med omverdenen. Det er et forsøg på at skabe et øjebliksbillede og fastholde nuet og de mennesker der passerer gennem det. I den ånd er motiverne personer og genstande som tilfældigvis befandt sig i Eistrups nærhed under udstillingens tilblivelse. Mange har en emotionel betydning for ham i hans personlige liv og giver værkerne et element af nærhed, kærlighed og poesi, i en fortælling som ellers nemt kunne have fortabt sig i håbløs dystopi. Eistrups legesyge og intense farveglæde er også intakt, denne gang med farven “Caput Mortuum” løbende som en størknet blodrød tråd gennem billederne. Pigmentet i ”Caput Mortuum” blev oprindeligt udvundet af menneskeknogler.

Kapslerne lokker og hypnotiserer os med deres skærmlighed, men agerer også spejl for en kunstner der brændende ønsker at træde ud af orkanens øje, og i et øjeblik betragte sig selv og sine kære på afstand.

Mens Eistrups ”pods” kan opleves som en bevidst, konceptuel afgrænsning, har de stramme og bogstavelige rammer banet vejen for en malerisk udvikling, mod en stil bygget på intuitive beslutninger med mere vægt på følelse end tanke. Kasper Eistrups selvvalgte lærredsfængsler synes nærmest at have givet ham en større frihed som kunstner.

Udover den centrale “pod”-serie af større oliemalerier, består udstillingen af papirarbejder, samt installationen ”The Inside” – et svarværk på hans installation ”The Outside” fra 2018 – der italesætter fornemmelsen af tid og vores magtesløshed som iagttagere, ved at gennemleve et døgns 24 timer, på 24 minutter.

Kasper Eistrup blev født i 1973 i København, hvor han bor og arbejder i dag. Han startede sin kreative karriere i 1990’erne som forsanger og grundlægger af det danske rockband Kashmir. Parallelt med hans musikalske erhverv har Kasper Eistrup – som er selvlært og har tegnet og malet hele sit liv – arbejdet mere professionelt inden for billedkunst og udstillet som maler siden 1999.
I 2018 blev Kasper Eistrup bestilt til at male et portræt af HKH Kronprins Frederik, som blev afsløret ved åbningen af ​​Eistrups soloudstilling Fragmentarium på Frederiksborg Slot i Hillerød.Eistrup har udstillet flere steder rundt omkring i Danmark, samt lavet flere udsmykninger, senest i 2017, hvor han fik til opgave at udsmykke i Axel Towers. Dette resulterede i bl.a. værket The Spider, hvor arkitekten Lene Tranbjerg og sangerinden MØ er portrætteret.

Kilde: Martin Asbæk Gallery


Adresse
Martin Asbæk GalleryBredgade 23
1260 København K

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 11:00 - 18:00
Onsdag: 11:00 - 18:00
Torsdag: 11:00 - 18:00
Fredag: 11:00 - 18:00
Lørdag: 11:00 - 16:00
Søndag: Lukket

Entre pris
Gratis

Tilgængelighed
Niveaufri adgang - nej

Handicaptoilet - nej

Gratis for ledsager - ja