Amanda Betz: Closer to Nature
10 jul - 14 aug 2021Med udgangspunkt i danske marker som et meditativt rum har Amanda Betz skabt en serie af papirværker, hvor hun har søgt at genskabe den ro, man får ved at se en mark i fuldt flor, et landskabs rytme og en horisont. Ved at studere markens og kornets anatomi har Betz formet sit eget sprog. Med […]
Med udgangspunkt i danske marker som et meditativt rum har Amanda Betz skabt en serie af papirværker, hvor hun har søgt at genskabe den ro, man får ved at se en mark i fuldt flor, et landskabs rytme og en horisont. Ved at studere markens og kornets anatomi har Betz formet sit eget sprog. Med […]
Med udgangspunkt i danske marker som et meditativt rum har Amanda Betz skabt en serie af papirværker, hvor hun har søgt at genskabe den ro, man får ved at se en mark i fuldt flor, et landskabs rytme og en horisont.
Ved at studere markens og kornets anatomi har Betz formet sit eget sprog. Med papir har hun arbejdet sig ind i horisonten, akset og markerne. Værkerne benytter sig af rytme, lys, skygge, mønstre og papirets opbyggende evner. Værkerne er skabt i en kombination af maskinens og håndens kraft. Som mejetærskeren skærer skæreplotteren rytmisk gennem papirarket, og med hånden samles afgrøderne, som komponeres, oplimes og udstrækkes hen over lærredet. På samme måde frembringes 3-dimensionelle subtile poetiske konstruktioner, når Betz udfordrer maskinen og papirets potentiale til det ypperste.
Den japanske have som abstraktion over et landskabstema har været indgangsvinklen til at se på de danske marker. I den japanske have kan en sandflade fremkalde erindringen om havet, en gruppe dramatiske klipper antyde et vandfald. Ligeledes kan papiret i sin materialitet antyde naturen, og skæringen i arket kan fremkalde erindringen om høsten.
I mønstrene tillader Betz at lade øjet vandre i linjer, for at drage os ind i værkerne og lade os glemme tid og sted.
I en åben dialog mellem ord og papir har Amanda Betz og forfatteren Peder Frederik Jensen skabt en digtsamling, der ligeledes griber ind i markens og kornets historier og forener naturen og papiret.
Kilde: Officinet
1260 København K
Tirsdag: 12:00 - 16:00
Onsdag: 12:00 - 16:00
Torsdag: 12:00 - 16:00
Fredag: 12:00 - 16:00
Lørdag: 12:00 - 16:00
Søndag: 12:00 - 16:00