Ane Fabricius Christiansen: After Rain – Vibrant Matter from Geoanatomic Lab
3 jun - 1 jul 2017Publikum inviteres ind i et såkaldt geoanatomisk univers, hvor taktile objekter i keramik balancerer mellem det genkendelige og uigenkendelige.
Publikum inviteres ind i et såkaldt geoanatomisk univers, hvor taktile objekter i keramik balancerer mellem det genkendelige og uigenkendelige.
info
Publikum inviteres ind i et såkaldt geoanatomisk univers, hvor taktile objekter i keramik balancerer mellem det genkendelige og uigenkendelige.
Ane Fabricius Christiansen arbejder eksperimenterende med ler og glasurmaterialer. ’Geoanatomisk’ hentyder til et undersøgelsesfelt med afsæt i både det geologiske og det anatomiske, hvor modsætningsforholdet mellem de to discipliner udviskes og udfordres. De keramiske materialer er geologiske, men via arbejdsmetoderne og arbejdsprocessen opstår der formationer af både anatomisk og geologisk karakter. Det simple materiale forvandles i forarbejdningen og udvikler sig til abstakte, komplekse værker med stærk sanselig kvalitet.
Ane Fabricius Christiansen er optaget af at undersøge keramiske materialers iboende egenskaber, og værkerne skabes i en proces, der kan sammenlignes med simulering af naturen i en form for kontrolleret geologi. For eksempel bruger hun det som en del af sit kunstneriske udtryk, at leret gerne vil revne i tørringen, eller smelte i keramikovnen, når det brændes ved en for høj temperatur.
Fortløbende materialeundersøgelser af forskellige lertypers og glasurers geologiske lovmæssigheder og disses æstetiske potentiale er fundamentet for de færdige værker. De iboende egenskaber forfines og bliver til et udtryk, der balancerer mellem det styrede og det tilfældige. Med uortodokse arbejdsmetoder bevæger tilgangen sig hermed ud over ’det gode håndværk’. Leret og glasurmaterialerne presses til det yderste, og ’fejl’ raffineres. Denne balanceakt mellem de styrede og ukontrollerede processer resulterer i et særegent og originalt udtryk.
Ane Fabricius Christiansens praksis har gennem en årrække delvist været funderet i samarbejde med andre udøvende kunstnere. Fx som del af kunstnergruppen VERSUS de seneste 10 år. VERSUS’ aktuelle projekt TALISMAN – MAGISKE OBJEKTER er en 40 meter lang ruminstallation med keramiske objekter på CLAY Museum Danmark. Udstillingen kan opleves til og med 10. sep. 2017 og er præmieret af Statens Kunstfond.
HINT project – bestående af Sanne Ransby og Mariko Wada – sætter fokus på nutidig dansk og international materiale- og håndværksbaseret kunst via udstillinger, symposier, laboratorier, foredrag og artist talks, som ’popper op’ forskellige steder med Aarhus som geografisk udgangspunkt. HINT project driver projektrummet PLADS artspace i samarbejde med fotogalleriet Galleri Grundstof.
Kilde: HINT Project
Tirsdag: Lukket
Onsdag: Lukket
Torsdag: 12:00 - 17:00
Fredag: 12:00 - 17:00
Lørdag: 12:00 - 15:00
Søndag: Lukket
8000 Aarhus C
Mandag: Lukket
Tirsdag: Lukket
Onsdag: Lukket
Torsdag: 12:00 - 17:00
Fredag: 12:00 - 17:00
Lørdag: 12:00 - 15:00
Søndag: Lukket