Udstillingen Gender, Gender, Gender! præsenterer værker af Aki Namba (AT/JP), Mary Maggic (AT/US), Oi Pui Hoang (AT/DE), Sølve Storm (DK), Fryd Bjørner (DK), Cilja Bro (DK) og Naja Lundstrøm (DK), der hver især udforsker, hvordan kønsnormer former vores oplevelse af verden – på tværs af tid, traditioner, genstande og handlinger.
Vi håber at se jer til fernisering i Dybbølsgade 60 d. 9. maj kl. 17-20. Vi serverer kolde drinks og snacks - og alle er velkomne!
Cosmic Land, Cosmic Home af AMO – Aki Namba (AT/JP), Mary Maggic (AT/US), Oi Pui Hoang (AT/DE) er en todelt film, der udforsker de skrøbelige forbindelser mellem spiritualitet, land, krop og hjem. Omsluttet af de rige landskaber af skove, floder, bjerge og kystområder væves landskabets rytmer, kroppens fornemmelser og sporene i det hjemlige rum sammen i en søgen efter grænsen mellem det synlige og det usynlige. Forankret i kvindelig spiritualitet – fra shamanistiske praksisser og kagura, den hellige dans og musik, der tilbydes for at opretholde kosmisk balance, til den udslettede tilstedeværelse af kvinder i Shugendō, en bjergbaseret spirituel tradition formet gennem pilgrimsrejse – reflekterer værket over, hvordan kvinders adgang til både naturen og hellige rum historisk er blevet begrænset.
Du har mandearme / You’ve Got Men’s Arms er et videoværk af Sølve Storm (DK) og Fryd Bjørner (DK), som følsomt og komplekst undersøger, hvordan køn opleves, aflæses og tilskrives betydning – både af os selv og af andre. Værket veksler mellem hverdagsoptagelser fra livet på en lille gård og mere poetiske, drømmelignende sekvenser, hvor kroppe, bevægelser og stemninger får lov at tale for sig selv. Centralt står et kønspolitisk budskab: hvordan ord kan fungere som subtile voldshandlinger mod kroppens umiddelbare sansning af sig selv og verden. Fokus ligger på, hvordan vores læsning af kroppe og handlinger formes af normer og forventninger omkring køn.
Items from Queer Homes af Cilja Bro (DK) og Naja Lundstrøm (DK) består af genstande indsamlet fra queer hjem, præsenteret i glasmontre. Værket kan forstås som et vidnesbyrd om queer liv og erfaringer, samtidig med at det undersøger, hvordan genstande – ligesom identiteter – formes af de diskurser, de er indlejret i. Værket vækker også genklang af historiske udstillinger, hvor efterladte ejendele vidnede om liv, der var blevet marginaliseret eller fordrevet. Værket fungerer på den måde som en insisteren på retten til at eksistere i en politisk kontekst, hvor diversitet og retten til at udtrykke sin identitet trues af herskende diskurser og magtstrukturer. Det kommenterer på den cisheteronormative samfundsstruktur, der institutionaliserer en bestemt definition af det "normale", og inviterer til en queer læsning af de udstillede objekter.
Kilde:
c4 projects
c4 projects