Isop: Kin

20 apr - 2 jun 2024

I medspil og modspil med videnskabelige metoder og viden, bevæger udstillingen KIN sig gennem en undersøgende rejse, som både er faktuel og poetisk.

Isop, Biokrystallisation. Lav, fotografi, 60 x 60 cm, 2018.

I medspil og modspil med videnskabelige metoder og viden, bevæger udstillingen KIN sig gennem en undersøgende rejse, som både er faktuel og poetisk.


info

Isop: Kin20 apr - 2 jun 2024

Kunstnerduoen Isops intention er at skabe sanselige oplevelser og refleksion. Både over menneskets påvirkning af naturen og over værdien og nødvendigheden af at se os selv som knyttet og forbundet til naturen og andre arter. Gennem kunsten bidrager Isop til at skabe et etisk kompas for en mere bæredygtig måde at leve på.
Biokrystallisering
I udstillingens første rum, møder man blandt andet kunstnerisk fortolkede biokrystalinske billeder af cyanobakterier, lav, mos, brændenælde, torsk og menneske. Billederne afspejler den videnskabelige biokrystalliseringsteknik, hvor organiske væsker fra de forskellige arter tilsættes en opløsning af kobberklorid (som er giftig for levende organismer). Herved dannes der krystallinske billeder, som viser de forskellige væskers – og dermed de forskellige arters vitalitet og kraft til at danne individuelle former i ”kampen” mod kobberkloriden.
Tid, adskillelse og forbindelser
Mens værkerne i det første rum i høj grad tager afsæt i menneskers videnskabelige fortolkning af forskellige arter og deres evolutionære historie, rækker værkerne og digtene dybere og mere filosofisk og sanseligt ind i tiden og alt levendes relation til hinanden i udstillingens andet rum. Store fotografiske værker og videoinstallationer spiller sammen med digte der udfolder sig omkring temaer som tid, adskillelse og forbindelser.
“Forbindelser” - en kunstnerisk brugsbog
I forbindelse med udstillingen udgiver Isop bogen “Forbindelser”. Bogen er en visuel og poetisk sproglig bevægelse, en guide, et redskab og et vindue til modtagerens indre og ydre sanselighed. Den indeholder digte og billeder, samt inspiration til fordybelse og naturnærhed. Bogen er tænkt som en mulighed for fordybelse i udstillingens temaer, som indgang til forståelse og empati for naturen og andre arter, som støtte til at eksistere i en tid med tab af natur og biodiversitet, klima- og miljøkriser og som incitament til bæredygtig forandring.
Isop er en dansk kunstnerduo bestående af Line og Sissel Thastum. Centralt i deres kunstneriske praksis er kunstens sansende, legende, søgende, reflekterende og kritiske styrke som en udviklende værdi i samfundet. Tematisk arbejder Isop primært med de globale økologiske kriser, og menneskers forståelse af og relation til den natur vi er en del af. Isop udforsker disse temaer i samspillet mellem det skrevne ord, fotografi, installation og video. Og har siden 2013 skabt kunstneriske projekter i Danmark, Skandinavien og internationalt. Et vigtigt element i Isops virke er at sikre at deres praksis har mindst mulig indvirkning på natur, miljø og klima.
Sissel Thastum (f. 1987) er uddannet fra FAMU, Film and TV-school of Academy of Performing Arts (2012) i Prag; University of Wales i dokumentar fotografi (2014), og Art KIT Kunstakademiet i Trondheim/Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet (2020). Hun arbejder med fotografi, video og lyd. Kunstnerens arbejde centrerer sig omkring forestillingen om slægtskab, omsorg og tilhørsforhold mellem arter. Hendes medier og kunstneriske fortolkning, er redskaber til at (gen)opdage og fordybe sig i disse forbindelser. De er både metode og et talerør, der kan skabe et sanseligt rum, hvor ellers oversete forbindelser og individer kan blive set og værdsat.
Line Thastum (f. 1959) er tekstforfatter og digter, humanøkolog, bæredygtighedskoordinator og formidler. Naturen, som det essentielle udgangspunkt for væren, er den centrale drivkraft i hendes liv og virke og former hendes sanselige og økofeministiske digte og tekster, såvel som udviklingen af Isops kunstprojekter, værker og udstillinger.

Adresse
KUNSTPAKHUSETLille Torv 5
7430 Ikast

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: Lukket
Onsdag: Lukket
Torsdag: 12:00 - 16:00
Fredag: 12:00 - 16:00
Lørdag: 12:00 - 16:00
Søndag: 12:00 - 16:00

Entre pris
Gratis entré