JUBILÆUM 6
8 okt - 29 okt 2022Anbefalet under Det skal du se! uge 40. Et tilsyneladende glemt nøglesæt, som er hængt til tørre over vejen, en hybridlignende menneskefigur, en serie korsfæstede skulpturer og sprogets mangelfuldhed. Der er lagt op til drama, når denne sjette og sidste udstilling i Ringsted Galleriets store udstillingsprogram JUBILÆUM, præsenteres. Et program, der gennem hele 2022 har […]
Anbefalet under Det skal du se! uge 40. Et tilsyneladende glemt nøglesæt, som er hængt til tørre over vejen, en hybridlignende menneskefigur, en serie korsfæstede skulpturer og sprogets mangelfuldhed. Der er lagt op til drama, når denne sjette og sidste udstilling i Ringsted Galleriets store udstillingsprogram JUBILÆUM, præsenteres. Et program, der gennem hele 2022 har […]
info
Anbefalet under Det skal du se! uge 40.
Et tilsyneladende glemt nøglesæt, som er hængt til tørre over vejen, en hybridlignende menneskefigur, en serie korsfæstede skulpturer og sprogets mangelfuldhed. Der er lagt op til drama, når denne sjette og sidste udstilling i Ringsted Galleriets store udstillingsprogram JUBILÆUM, præsenteres. Et program, der gennem hele 2022 har fejret galleriets 40-årige virke med kunst i udstillingsrum såvel som på byens gadeoverhængende wires.
Til hver udstilling i jubilæumsprogrammet forbindes Ringsted Galleriets lange udstillingshistorie med den nyeste samtidskunst, og den sjette og sidste udstilling i rækken afrundes med en kending af galleriet, nemlig Bjørn Nørgaard (f. 1947), som gøres følgeskab af Anne-Mette Schultz (f. 1983) og Heine Kjærgaard Klausen (f. 1978) i udstillingsrum, mens kunstnergruppen, A Kassen, som har eksisteret siden 2004, udstiller på wires i byrum.
I udstillingsrum viser Bjørn Nørgaard værket Borgeren fra Calais – en groft modelleret figur, der forestiller en hybrid mellem menneske og fugl stående uroligt med en overdimensioneret, tung nøgle. Titlen er en parafrasering af Rodin’s værk Borgerne fra Calais (1889), som beskriver et overgivelses-ritual beordret af den engelske konge i 1347. Fortællingen kredser om opofrelse og mod blandt byens ledende mænd, som er reduceret til en enkel figur hos Nørgaard, hvor det heroiske og maskuline synes retningsløst.
Den heroiske maskulinitet syntes at være helt afmonteret hos Heine Kjærgaard Klausen. I et mellemværende af religiøs gravsteds- og barok pop-punk æstetik præsenterer han en serie nye skulpturer. På korslignende jernstativer udstilles bl.a. afstøbte kropsdele og abstrakt-modellerede gipsformer i sammenspil med fundne objekter som en guldbelagt, androgyn figur, perlehalskæder og dødningehoveder, som leder tankerne mod den allestedsnærværende død, kærlighed men også på forbrugskultur.
Anne-Mette Schultz {tekst mangler}*
I byrum viser A Kassen projektet Lost and Found, der består af en række hverdagsobjekter ophængt på gadeoverhængende wires. Det er eks. et nøglesæt til en cykel, der står låst i gaden eller et afmonteret udstødningsrør, der bringer wiren ud af kurs. Det er små, æstetiske forskydninger i bybilledet af genkendelige objekter i ny kontekst. Objekterne er indsamlet lokalt og relaterer sig til de omgivelser, de udstilles i. Med projektet Lost and Found åbnes der op for poetiske fortællinger gennem abstrakte forbindelser.
Her er tre kunstnere og en kunstnergruppe sat i stævne, som alle arbejder skulpturelt med fortællinger; fra den lille, banale og intime fortælling til de store, problematiske historier, der er med til at forme vores kultur på godt og ondt.
*efter kunstners ønske
Kilde: Ringsted Galleriet
4100 Ringsted
Se website for aktuelle åbningstider