En 3,5 meter høj ’modelmaskine’ der står som en mellemting mellem en paternosterelevator og et periskop i Bonamatics højloftede lokaler. Kigger man ind i den, spejles på nærmest magisk vis et kig ned langs en togperron, hvor to tog passerer i hver sin retning. Det optiske billede spejler på selvrefererende vis den teknisk finurlige opbygning af elevatoren, så himmelstræbende lodret bliver jordnært vandret.
Lauge Floris har en forkærlighed for den slags 19.århundredes opfindelser, der i en genromantisering transformeres til vores nutidige materielle livsverden, når han som arkitekt med fokus på byplanlægning udvider dens grundlag ved at kombinere duelige idéer for infrastrukturen med revitaliserede drømme fra moderniteten, i en grøn mobilitet for fremtiden. Lauge Floris’ designfilosofi er dybt forankret i en forpligtelse for samfundsmæssige forandringer og etisk praksis. Visioner og idéer bliver omsat i bevægelige dioramaer, hvor beskueren får et kig ind i virkelighedstro sceniske omgivelser i skalamodeller der ikke direkte er repræsenterende, men snarere er produktive maskiner der udfører operationer for nye verdener.
Lauge Floris arbejder i krydsfeltet mellem virkelighedens udfordringer og de utopiske drømmes visioner. Gennem sit kunst- og arkitekturstudio, Drømmekontoret, udforsker han fremtidens motiver ud over deres rene funktionalitet. Han samarbejder pragmatisk og strategisk med Atelier for Byers Rum, hvor han bl.a. har bidraget med et demonstrationsprojekt til en ny national arkitekturpolitik. Derudover underviser Lauge på Det Kongelige Akademi, og er fast skribent på fagbladet Arkitekten.
Kilde:
Bonamatic
Bonamatic