Lost Love

9 sep - 17 dec 2016

Der findes ritualer for de vigtigste begivenheder i livet – navngivning, overgangen til voksenlivet, ægteskabet og døden – men ikke for den ofte lige så betydningsfulde overgang, som en skilsmisse kan være. Det er udgangspunktet for LOST LOVE.

Pressefoto

Der findes ritualer for de vigtigste begivenheder i livet – navngivning, overgangen til voksenlivet, ægteskabet og døden – men ikke for den ofte lige så betydningsfulde overgang, som en skilsmisse kan være. Det er udgangspunktet for LOST LOVE.


info


Der findes ritualer for de vigtigste begivenheder i livet – navngivning, overgangen til voksenlivet, ægteskabet og døden – men ikke for den ofte lige så betydningsfulde overgang, som en skilsmisse kan være. Det er udgangspunktet for LOST LOVE, som er et inddragende kunstprojekt, der vokser i udstillingsperioden. Bag projektet står billedkunstneren Rune Fjord og journalist og cand.mag Trine Bastrup.

LOST LOVE inviterer fraskilte til at donere deres vielsesring til projektet samt bidrage med et udsagn, som fortæller om kærligheden eller bruddet. Ringene udstilles i et særligt skrin, og udsagnene ophænges undervejs i udstillingsperioden.

Pressefoto
Pressefoto

Medio november vil de donerede ringe blive smeltet om og indgå i en bronzeskulptur udformet som et anatomisk hjerte i naturlig størrelse, dvs. værket kan ligge i en hånd. På udstillingens sidste dag den 17. december vil hjerte og udsagn blive skænket til Københavns Museum, hvor de vil blive bevaret for eftertiden som et vidnesbyrd om vores tid.

“Vielsesringen er et stærkt symbol, der bliver tilovers, når et par bliver skilt: Hvad stiller man op med ringen som symbol på en relation og forankring, som ikke længere er der? Vi fejrer kærligheden i fællesskab, hvorimod bruddet er tavst og privat. Men det er, statistisk set, blevet ligeså almindeligt at blive skilt som at være gift, og den udvikling kalder på nye måder, vi ikke bare som enkeltpersoner, men som samfund, håndterer det på. En skilsmisse rummer stor smerte for parret og påvirker mange mennesker, børn, familie, venner osv.”, siger Fjord og Bastrup.

”Det, vi gerne vil, er at give mulighed for at være fælles om ikke længere at være fælles. Det er forhåbningen, at det kan skabe en form for forløsning for fraskilte at donere til projektet og for andre at se det vokse, hvad det forhåbentlig vil gøre. Men det ved vi ikke på forhånd, så det bliver spændende at se, hvilke reaktioner det får”, siger Fjord og Bastrup videre.

LOST LOVE tager i stedet udgangspunkt i ringen som et symbol, der er blevet tilovers, men som stadig spiller en rolle for mange, også selvom den måske ligger gemt i bunden af en skuffe”, siger Andreas Brøgger, leder af Nikolaj Kunsthal.

LOST LOVE har virkelig noget på hjerte, og kunstprojektet er samtidig et eksempel på de muligheder, der opstår, når kulturinstitutioner samarbejder på tværs “, siger Lene Floris som er direktør for Historie & Kunst, Københavns Kommunes nye sammenlagte organisation, der rummer både Nikolaj Kunsthal og Københavns Museum.

Donorerne vil i Nikolaj Kunsthal skulle udfylde en særlig blanket – og der er en fortrydelsesmulighed inden støbningen. Blanketten kan også downloades fra projektets hjemmeside

Ringe, sætninger og hjerte udstilles anonymt.

I perioden op til udstillingens åbning vil der blive hængt 100 LOST LOVE-hængelåse op omkring Københavns Havn med projektets logo og postkort, som inviterer til deltagelse i projektet.

Rune Fjord (f. 1966) er uddannet fra Danmarks Designskole og partner i det tidligere Bosch & Fjord. Han har skabt en række kunst-, design- og arkitekturprojekter, bl.a. på Ordrup Skole, Solvang Bibliotek og Legepladsen i Albertslund. Trine Bastrup (f. 1970) er cand.mag. i filosofi og dramaturgi og arbejder til daglig med kulturformidling. Begge er bosat i København.

Kilde: Nikolaj Kunsthal


Adresse
Nikolaj KunsthalNikolaj Plads 10
1067 København K

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 11:00 - 18:00
Onsdag: 11:00 - 18:00
Torsdag: 11:00 - 18:00
Fredag: 11:00 - 18:00
Lørdag: 11:00 - 17:00
Søndag: 11:00 - 17:00

Entre pris
Entrépriser 2024
Voksen: 100 kr.
Børn (0-17 år): Gratis
Årskort: 215 kr.
Copenhagen Card: Gratis

Tilgængelighed
Niveaufri adgang - Ja (i Nedre Galleri)
Handicaptoilet - nej

Gratis for ledsager - ja