Fuglsang giver igen plads til samtidskunstens fremstilling af kroppen i en ny særudstilling om at være menneske og føle sorg, smerte, traumer, selvhad, afmagt og vrede pga. sin krop. Værkerne handler om at være tyk, queer, brun, syg eller leve med synlige eller usynlige handikap. Værkerne viser vrangsiden; det indre krænges ud og får kropslig form og behandler de negative følelser, som kan vælte et menneske omkuld.
Særudstillingen Anden krop handler om at føle sorg, vrede, smerte og skam pga. sin krop. Værkerne er både personlige og almene og fortæller om at leve med synlige og usynlige handikap, om at være tyk eller queer. Kunstnerne taler højt om det, der anses for uhøfligt at tale om, og de forstyrrer forestillingen om normen, når de krænger det indre ud. Med alvor og humor udfordrer de vores forståelse af os selv og andre.
Anden krop taler ind i aktuelle debatter om mental sundhed og fordomme om kropslig standard, og binder an til større samfundsmæssige forhold formidlet i kunsten; Hvilken krop skal man have for at få en karriere, blive seksuelt begæret, udtale sig som ekspert i medierne, få børn?
Udstillingen samler nogle af de stærkeste danske og internationale kunstnere, der lige nu arbejder med den andetgjorte krop: Panteha Abareshi (us/can), Mel Baggs (us), Kinga Bartis (hu), Tore Hallas (dk), Miriam Kongstad (dk), Al Masson (f/dk), Lydia Pettit (us), Luna Scales (dk) og Nanna Starck (dk).
Anden krop viser bl.a. installation, video, maleri og skulptur, og mange af værkerne er producerede til udstillingen. Projektet er skabt af Fuglsang Kunstmuseum i samarbejde med kunstner Tore Hallas og ledsages af en ny bogudgivelse.
Samtidskunsten har siden 2021 været et satsningsområde på Fuglsang. Det har bl.a. resulteret i én temaudstilling om kroppen allerede – Teknokroppen i 2023 – og nu gælder Anden krop.
Kilde: Fuglsang Kunstmuseum