iført et grønt jakkesæt, og holde et skilt for hver af ugens dag. Billederne repræsenterer det at leve med dysleksi hver eneste dage. Dysleksi er for mange mennesker med til at definere, hvordan de indretter deres liv og hverdag. Og ifølge kunstner Julie Nymann skal vi alle være bedre til at se dysleksi, som en fordel snarere end en ulempe. I stedet for at se alt det hun ikke kan, fokuserer Nymann på alt det hun faktisk godt kan. For eksempel har hendes dysleksi gjort, at hun er utrolig dygtig til at spørge om hjælp og er knivskarp til at tænke ud af boksen og finde på alternative løsninger. Med sine værker ønsker hun at ændre fortællingen om ordblindhed fra at blive set som en dysfunktion til noget, som dyslektikere kan bære med stolthed.
Fakta
Julie Nymann (f. 1987) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og har et certifikat i fotografi fra International Center of Photography i New York.
Julie Nymanns værker er politisk motiveret og i sin kunstneriske praksis er grøn en gennemgående farve, hun bruger til at skabe opmærksomhed på dysleksi og det absurde i at dømme børn ud fra en farve.
Nymann selv går også hovedsagligt klædt i farven grøn af samme årsag. I udstillingen finder man også det kunstneriske manifest ’Ordblinde med stolthed’, som består af 6 konkrete lovforslag til, hvordan vi taler om og behandler dysleksi.
Vandrehallen Kunsthal