Martine Myrups dyreskulpturer går i dialog med værker fra museets samling og stiller spørgsmål til vores forhold til naturen. Hvem kan i dag tro på de idylliske naturbilleder, som nogle af værkerne i Øregaards samling trækker på?
Martine Myrup (f. 1977) er uddannet på Glasgow School of Art og arbejder skulpturelt med genbrugt tekstil. I de senere år er hun blevet optaget af dyremotiver i et figurativt formsprog.
De brugte tekstiler, som håndsyes i skulpturernes overflader, har som ready made-materiale deres egen sanselige udtrykskraft og historiske referencer. I værkerne indgår brugte tekstiler fra det 18. til det 20. årh., så den historiske spændvidde i museets samling afspejles materielt.
Myrup er især optaget af hjorte. En dyreart, som optræder i de store fortællinger i vestlig kultur: Vi møder dem i den klassiske mytologi, i det gamle og det nye testamente, i Grimms eventyr og i 1800-tallets landskabsmaleri. I nyere tid optræder hjorte i populærkulturens iscenesættelser af det gode og det onde, ikke mindst i Disney-film, og i postmoderne kitsch, der spiller på den nostalgi, der er blevet knyttet til hjorten siden 1800-tallet.
Udstillingen er støttet af Nationalbankens Jubilæumsfond, Ny Carlsbergfondet og Statens Kunstfond og indleder en ny udstillingsrække, hvor samlingen kurateres i samarbejde med en samtidskunstner, der selv bidrager med nye værker og perspektiver.
Kilde:
Øregaard Museum
Øregaard Museum