Sammen med udstillingen, der præsenterer 58 værker, vises også en film, som DAC har produceret til udstillingen. I filmen deler Peter Funch sine tanker om arbejdet bag Babel Tales og 42nd and Vanderbilt og giver et unikt indblik i sin kreative proces og sine refleksioner over tidens betydning, byliv og fotografi. Filmen er en central del af udstillingen og giver publikum en dybere forståelse for kunstnerens perspektiv og intention.
Ved første blik kan værkerne i Babel Tales (2006-2011) synes som tilfældige glimt af bylivet, men bag dem ligger et minutiøst arbejde. Funch fotograferede de samme steder i New York gennem flere dage og samlede mønstre: mennesker, der gaber, holder balloner eller bærer rødt tøj. Ved digitalt at samle disse øjeblikke til ét billede skaber han en fascinerende leg med tid og sted – og stiller spørgsmålet: Hvor unikke er vi i vores daglige rutiner?
I kontrast giver 42nd and Vanderbilt (2007-2016) et ærligt indblik i New Yorks mor-genmylder. Over ni år fotograferede Funch dagligt samme gadehjørne mellem kl. 8.30 og 9.30. Her dokumenterer han, hvordan de samme ansigter gentagne gange krydser hans linse – uden nogen manipulation. Serien inviterer os til at reflektere over vores egne rutiner, og over hvordan vi navigerer mellem individualitet og kollektivitet.
Dansk Arkitektur Center
Fakta
Peter Funch (f. 1974) er en dansk prisbelønnet fotograf med en international karriere som ganske få. Han boede i New York i 13 år og bor og arbejder i dag i Paris. Sammenlignet med andre kunstnere er hans baggrund atypisk, og det er netop dét, der gør ham til en af tidens vigtige stemmer. Peter Funch blev uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 1999 og balancerer derfor sin traditionelle kunstkarriere med mere kommercielle kampagner for blandt andet store virksomheder som Sony. Aktuelt er han repræsenteret af V1 Gallery i København og har tidligere haft udstillinger alt fra Colette i Paris til The Hole i New York og Louisiana i Humlebæk.